Fotografie leiband

De zoektocht naar het ideale showlijntje om honden te fotograferen startte een aantal jaar geleden. Ik heb er heel wat uitgetest: goedkope, dure, dikke, dunne,.. Maar altijd kwam ik tot dezelfde conclusie: het voldeed niet aan mijn verwachtingen.. 

Ik ben zelf graag creatief bezig, dat uit zich niet alleen in mijn fotografie maar ook in het elkaar knutselen van van hals- en leibanden voor mijn eigen viervoeters. Hiervoor gebruik ik Paracord, een stevig maar licht en dun materiaal. 

Zo kwam ik op het idee om mijn eigen fotografie leiband te ontwikkelen. Ik raapte de goede eigenschappen van de eerder geteste showlijntjes bij elkaar en maakte er mijn eigen ontwerp van. 

Een dunne en kwalitatieve leiband, die achteraf makkelijk weg te werken valt in photoshop.
 
 
 
 
 
Before After

Voor ik deze leiband op de markt bracht wou ik deze uiteraard laten testen door mede collega hondenfotografen. Ik deed een oproepje op sociale media en ik koos een Belgische en Nederlandse fotograaf uit, voor het testen van het fotografie leibandje en eventuele verbeterpunten.

 
 

Review: Foscofotografie • Lotte van Alderen

Het lijntje is erg makkelijk in gebruik en ruim verstelbaar zodat deze past bij grote en kleine honden. Bij honden zonder een extreem korte vacht valt het lijntje ook mooi weg tussen de haren in de hals. De lengte van het lijntje is ook fijn! In de nabewerking is het lijntje fijn en snel weg te werken, ook wanneer personen deze bijvoorbeeld in hun hand vasthouden als ze samen met de hond op de foto staan. Al met al dus een succes en een lijntje wat hier regelmatig ingezet zal gaan worden tijdens de fotosessies!

 
 
Before After
Before After

Review: La Condesa fotografie

De fotografie-leiband van LCPD.be is super handig tijdens het fotograferen en in de nabewerking. Het is geschikt voor zowel grote als kleine rassen door het makkelijke schuif systeem. Het is gemaakt van een dun maar duurzaam materiaal met een hoge breekkracht, dus kan zeker ook voor sterkere honden gebruikt worden. In de nabewerking spaart dit lijntje veel tijd uit. Ook bij langharige honden vallen de haren mooi over het lijntje heen, waardoor het met een paar klikken weggewerkt is. Ik ben alvast enthousiast en heb ‘m standaard bij in mijn fototas!

 
 
 
 

Ben jij ook geïnteresseerd in een fotografie leiband? Bestel dan nu je eigen fotografie leiband. Beschikbaar in zwart, wit en bruin.

  • De lengte van de leiband bedraagt 120 cm
  • De breekkracht van het touw bedraagt 249 kg

Bestel jouw fotografie leiband hier

 
 
 
 
 
 
 
 

Fotograferen tussen bloemen

Fotograferen tussen bloemen De lente is in volle bloei en overal schieten kleurige bloemen als paddenstoelen uit de grond! Van de heerlijk geurende boshyacinten tot

Read More »

Fotografie tip

fotograferen tijdens het gouden uurtje Het gouden uurtje, mijn favoriete moment van de dag om mee te fotograferen.   Wat is nu belangrijk om rekening

Read More »

Winter fotoshoot

Winter fotoshoot Van zodra de winter in het land is, worden er aanzienlijk minder fotoshoots geboekt. Vele zien enkel het grijze en grauwe weer. Ik

Read More »
nl_BE