FAQ

Na het bekijken van de website zit je misschien nog met vragen!
Hopelijk kan je op deze pagina het antwoord terugvinden.
Heb je een specifieke vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen met me!

Veel gestelde vragen

Het reserveren van een buiten fotoshoot kan u via hier doen. 

Voor studio fotoshoots met een kat of thema shoot met hond kan u via hier boeken. 

Reken bij het boeken voor een buiten fotoshoot op een termijn van 1-2 maanden. Heb je een spoedgeval wegens ziekte of een andere reden? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Voor fotoshoots in de studio kan ik vaak dezelfde week nog terecht. Stuur een berichtje  voor de mogelijkheden. 

Wanneer je een fotoshoot hebt geboekt krijg je binnen de 48h een bevestiging, alsook een factuur en betaallink toegestuurd. Deze factuur dient binnen 14 dagen na ontvangst voldaan te zijn. 

Betalen is enkel mogelijk via factuur en niet contant op de dag zelf. Wanneer je een nabestelling plaatst, ontvang je hiervoor een afzonderlijk factuur. Wanneer de rekening voldaan is ontvang je jouw foto’s.

Rekeningnummer: BE93 0689 3365 8167.

 

Het weer speelt een belangrijke rol, aangezien de meeste fotoshoots in de buitenlucht plaatsvinden. Wanneer er slecht weer wordt voorspeld, beslissen we samen of we de shoot laten doorgaan of verplaatsen.

In de meeste gevallen van slecht weer, kiezen we ervoor de shoot te verplaatsen. In dergelijk geval zoeken we samen een nieuwe passende datum uit. Bij droog weer kan de fotoshoot meestal gewoon doorgaan. Bewolking is geen enkel probleem. Mocht het erg grauw weer zijn dan kijken we even hoe ernstig dit is. Soms is het namelijk ook nodig de reportage te verzetten.

Nee hoor, ik heb een dun fotografie leibandje/touwhalster die je hond of paard tijdens de fotoshoot kan aanhouden. Dit werk ik nadien weg in photoshop.

 
 

Je zal je de dag na jouw fotosessie een sneak peek ontvangen via email of social media. Maak dus zeker dat je de pagina van Lieselotte Claesens volgt op Facebook en Instagram!

Samen met de sneak peek, ontvang je jouw persoonlijke galerij waarbij je het aantal  foto’s kan kiezen dat inbegrepen zat in jouw fotosessie en eventueel extra foto’s kan bijbestellen. De gekozen foto’s ontvang je na maximum 4 weken, deze kunnen via een persoonlijke link gedownload worden.

In jouw persoonlijke galerij staan alle onbewerkte foto’s. Hieruit kan je het aantal  foto’s kiezen dat inbegrepen zat in jouw fotosessie en is het mogelijk om eventueel extra foto’s bij te bestellen. Het bijbesteltarief is €30,- per foto.

Onbewerkte foto’s worden nooit afgeleverd aan de klant, enkel de gekozen bewerkte beelden.

Een web-bestand is 2048×1365 pixels groot en bevat het watermerk van LCPD.Be. Dergelijke bestanden worden gebruikt voor het plaatsen op internet en social media. Het formaat is echter NIET geschikt voor afdrukken.

De ‘HR’ in een HR-foto staat voor ‘hoge resolutie’. Deze foto’s mogen NIET op internet worden geplaatst en zijn enkel geschikt voor persoonlijk gebruik. Je kunt deze foto’s laten afdrukken op elk gewenst formaat. Zie ‘disclaimer – algemene voorwaarden’ voor het gebruik van web-bestanden en HR-foto`s.

Ik werk samen met een professionele drukker. Wanneer je ervoor kiest foto’s online te bestellen bij: Blokker, Kruidvat, Hema, etc. kunnen de afdrukken enorm tegenvallen. Onze professionele drukker staat garant voor de best mogelijke kwaliteit. 

Een privéworkshop kan je boeken via dit formulier

Inschrijvingen voor meeloopdagen of fotowandelingen kan u bij het desbetreffende evenement. Een overzicht van de evenementen kan je hier vinden. 

Een meeloopdag is zoals het woord het zelf al verwoord een “dag” waarop je met mij meeloopt tijdens een fotoshoot. Op deze dag regel ik enkele leuke modellen op een mooie fotogenieke plaats waar we deze samen gaan fotograferen. Je neemt als het ware een kijkje achter de schermen hoe ik zo’n fotoshoot aanpak, hoe ik de modellen stuur, hoe ik gebruik maak van licht en de omgeving.

Tijdens deze “dag” kan je mij alle vragen stellen die in jou opkomen waar ik zo’n goed mogelijk, MAAR beknopt antwoord op zal geven. Er is namelijk geen tijd om heel de theorie rond honden- of paardenfotografie uit te leggen. Er wordt op de moment zelf of achteraf wel de tijd gemaakt om feedback te geven over de gemaakte foto’s.

 

Bij een workshop starten we met een deel theorie. Hier worden de belangrijkste basics over honden- of paardenfotografie besproken. Onder andere camera instellingen, verschillende lichtomstandigheden, gebruik maken van je omgeving, aansturen van modellen en honden- /paardentaal worden hier besproken. Nadien gaan we met deze theoretische kennis aan de slag tijdens het praktijk gedeelte en begeleid ik jou om het perfecte plaatje te kunnen maken. 

Nadien heb je de keuze om nog een workshop photoshop aansluitend te boeken. Tijdens dit deeltje van de workshop gaan we samen aan de slag met de foto’s die we hebben gemaakt tijdens de workshop. Ik toon jou mijn VOLLEDIGE workflow en hoe ik foto’s bewerk. Er is uiteraard nog ruimte voor extra vragen of dingen die je graag in Photoshop wil leren.

Zo dit zijn de grootste verschillen tussen een meeloopdag of workshop en ik hoop dat dit voor iedereen wat meer duidelijkheid heeft gebracht. Heb jij toch nog een vraag over zo’n meeloopdag? Stuur mij dan een berichtje voor meer informatie. 

Snel een antwoord krijgen?

nl_BE