Winter fotoshoot

Van zodra de winter in het land is, worden er aanzienlijk minder fotoshoots geboekt.

Vele zien enkel het grijze en grauwe weer. Ik ben echter ontzettend fan van een fotoshoot in de winter! Waarom juist? Dat ga ik jou in deze blog uitleggen en illusteren met wat foto’s 😃

Lage zon

De lage zon is mijn favoriete gedeelte aan een fotoshoot in de winter. Zoals jullie in mijn foto’s kunnen zien, ben ik enorm fan van fotograferen met tegenlicht. Dit zorgt namelijk voor een mooie, zachte gouden gloed in de foto’s. Omdat de zon in de winter veel lager staat dan in de zomer geeft dit een extra zacht/gouden sfeertje in de foto’s. 

Bewolking

Ik hoor jou al denken, in de winter schijnt toch niet altijd de zon, dan is het toch nog grauw en grijs zonder veel sfeer?

Nee hoor! Bewolking is naast tegenlicht mijn 2de favoriete licht om in te fotograferen. De wolken zijn namelijk een grote softbox van de natuur. Door de wolken zal het licht namelijk diffuus worden, dat wil zeggen dat het licht verdeelt zal worden over heel de omgeving. Geen last van die hooglichten en harde schaduwen in de foto, maar juist mooi, zacht licht.

Ideaal voor mooie portretfoto’s, door de neutrale kleuren wordt de aandacht nog meer naar jouw dier getrokken! Dieren met bruine vachten blenden ook geweldig mooi in het geheel 

Sneeuw, mist of vorst

Als je aan de winter denkt, dan denk je aan koude en wat ontstaat er als het koud is buiten? Sneeuw, mist of vorst. ❄️Ook dat kan weer een hele leuke sfeer in de foto’s geven. Ik heb zelf verschillende klanten die op een speciale sneeuwwachtlijst staan omdat ze dolgraag sneeuwfoto’s met hun viervoeters willen. 

Kledij

Omdat het landschap tijdens de wintermaanden wat eentoniger is kan het juist ook heel leuk zijn om met kleurtjes te werken. Sta jij als baasje mee op de foto? Trek dan eens een trui of jurk in een opvallend kleurtje aan, zo zal de aandacht nog meer naar jullie worden getrokken! 

Tijdens een winterfotoshoot is het ook leuk om die typische wintershots te maken! Trek een lekker warme wollen trui aan, draag en muts/sjaal en maak het gezellig 🧣

Na het lezen van deze blog helemaal overtuigd van een fotoshoot in de winterperiode? 

nl_BE