Workshop door de ogen van Nathalie

In februari volgde Nathalie de privéworkshop “theorie + shooting” met aansluitend de workshop “nabewerking”.
Ze had voor de workshop nog nooit manueel gefotografeerd of met photoshop gewerkt. 

Nathalie vertelt jou graag over haar ervaringen tijdens beide workshops. 

Wat was jouw drijfveer om de workshops te boeken?

Enkele jaren geleden had ik een spiegelreflexcamera gekocht, waarmee ik tot voor kort enkel op automatische stand fotografeerde. Met de komst van een nieuwe pup in het vooruitzicht; wou ik de camera nog eens vanonder het stof halen en manueel foto’s leren nemen, zodat ik leuke puppyfoto’s zou kunnen maken. Zonder enige voorkennis schreef ik mij in voor de workshop hondenfotografie en photoshop en kocht ik ook Lieselotte haar boek aan.

Workshop 1: theorie en fotograferen

Bij de eerste workshop kreeg ik eerst zeer veel theoretische informatie. Oa hoe je je camera moet instellen, waar je allemaal op moet letten bij het nemen van foto’s,.. .

Daarna gingen we oefenen op enkele modellen. Aangezien de lenzen die ik had niet ideaal waren mocht ik gebruik maken van Lieselotte haar lens tijdens de workshop. Ze liet mij zien hoe ze haar modellen aanstuurt en gaf enkele tips om de aandacht van de modellen te trekken. Ook wanneer een model een bepaalde pose te moeilijk vond leerde ze dat het geen zin heeft de hond te dwingen en een alternatief te zoeken waarbij de hond wel comfortabel was. De bedoeling was om genoeg foto’s te nemen die we in de photoshop workshop de week erna zouden bewerken.

Workshop 2: Nabewerking

Aangezien photoshop voor mij compleet nieuw was had Lieselotte mij aangeraden het boek voorafgaand an de workshop, al eens te lezen. Dit heeft mij goed geholpen om wat sneller mee te zijn met de theorie. Samen overliepen we alle stappen op een zelfgenomen foto. Doordat ik niet enkel moest kijken maar ondertussen ook zelf mocht proberen werd alles veel sneller duidelijk. Ik werd overspoeld door alle nieuwe info waardoor ik schrik had dat ik dit alleen niet zou kunnen. Op aanraden van Lieselotte, omdat alles nog fris in mijn geheugen zat, ben ik de volgende dag meteen beginnen oefenen. Het was wat zoeken maar door de stapjes in het boek te volgen en te kijken naar de foto die we samen hadden bewerkt was dit al bij al echt goed te doen. Toen de eerste zelf bewerkte foto klaar was mocht ik deze meteen doorsturen. Al heel snel kreeg ik hier feedback op waardoor ik met enkele tips de foto nog kon verbeteren. Hierdoor kreeg ik enkel nog meer zin om aan de slag te gaan met de volgende foto’s en verder te oefenen.

DSC_0237 Isabeau-web1
DSC_0277 Isabeau-web2
DSC_0092 Magali-web1

Wat vond ik van de workshops?

De workshop is zeker een aanrader. Ook al leek alles eerst chinees voor mij, dankzij de duidelijke uitleg en de voorbeelden die ik tijdens de workshop heb gekregen, heb ik toch succesvol mijn eerste foto’s kunnen nemen en bewerken. Na alle tips van Lieselotte begon het te kriebelen om zelf een betere camera en lens te kopen. Dankzij haar uitleg en tips was het mogelijk om de geschikte camera voor mij te vinden. Ik kijk er alvast naar uit om hiermee alles wat ik geleerd heb uit te testen!

Na het lezen van deze blog, ook zin om een workshop te boeken? 

nl_BE