Fotoreis IJsland 2022

Heb je een enorme liefde voor reizen en is het je droom om dit te kunnen combineren met je passie voor fotografie? Lees dan snel verder voor meer informatie! 

 
 

Fotoreis IJsland 2022 - zaterdag 16 juli - vrijdag 22 juli

Droom jij net zoals Jikke en mij van een fotoreis naar het prachtige en mythische Zuid-IJsland? Ga dan mee met ons voor een zeven-daagse fotoreis. 

Fotografeer samen met ons tal van prachtige paarden in verschillende landschappen! Van watervallen tot lavavelden, naar prachtige zwarte stranden, fel gekleurde bergen, gletsjermeren en hopelijk de paarse lupines. 

We zijn de eerste die een reis organiseren naar Zuid-IJsland waarbij er voornamelijk gefocust wordt op de band tussen eigenaar en paard. Dat is niet alles, want er is ook absoluut de mogelijkheid voor spectaculaire actiefoto’s, foto’s in een kudde, portretfoto’s van het paard alleen en eventueel zelfs rijfoto’s.

Wie zijn jouw hosts voor deze week?

Myself-2

Lieselotte

Jikke

Hallo! Ik ben Lieselotte van LCPD.be, ik ben 26 en een Belgische (full-time) dieren fotograaf. Ik specialiseer mij al 10 jaar op het gebied van honden-en paardenfotografie. Met mijn eigen 3 IJslandse paarden en ondertussen al meer dan 10 trips aan het land zelf, kan je mij een echte IJslandfanaat en expert noemen.

Hi! Ik ben Jikke, 24 jaar en een enthousiaste reisfanaat uit Nederland. In het dagelijkse leven ben ik ondernemerscoach voor dierenfotografen en organiseer ik mijn grootste passie; fotoreizen. Het is mijn missie en droom om zoveel mogelijk andere fotografen mee te nemen naar een nieuwe omgeving om zo jou persoonlijk en als bedrijf te laten groeien.

Ervaringen van deelnemers

Impressies fotoreis 2022

Veel gestelde vragen

 • Alle fotosessies en begeleiding
 •  Diverse workshops met goodiebag en tastbaar boekje met alle informatie
 • Transfers van en naar de locaties van de fotosessies inclusief tol
 • Al het ontbijt, lunch en diner
 • Zes overnachtingen met een eigen bed
 • Transfer van en naar Keflavik International Airport
 • BTW
 • Fotoapparatuur 
 • Vervoer naar Keflavik airport 
 • Eventuele rit op een IJslander
 • Extra uitgaven aan maaltijden, snacks, souvenirs 

Er zijn twee opties om naar IJsland te komen. De meest voor de hand liggende manier is om per vliegtuig te reizen naar Keflavik airport. Ben je niet van het vliegen? Dan kan je ook met de ferry naar IJsland vanuit Denemarken. Het exacte adres waar we je verwachten zal naar jou toegestuurd worden via e-mail. 

Deze fotoreis is  geschikt voor fotografen die al weten hoe hun camera in elkaar steekt. We bespreken namelijk niet gezamenlijk de theorie. Uiteraard is het wel mogelijk om vragen te stellen. Je hoeft echter geen bedrijf te hebben of paardenfotograaf te zijn. Tijdens deze reis draait het alleen wel om paardenfotografie, dus affiniteit met paarden is wel zo handig (ook voor jezelf). Ben je minderjarig? Geen probleem! Met schriftelijke toestemming van je ouders ben je gezellig welkom bij deze fotoreis. Bij gezondheidsproblemen of aandoeningen graag contact opnemen om samen te overleggen wat er mogelijk is.

Let op: de meeste locaties zijn makkelijk loopbaar, maar houd er rekening mee dat het een intensief programma is waar we veel fotosessies zullen hebben. Daarnaast is er sprake van midnight sun, waarbij het op een dag nauwelijks donker wordt. De fotosessies kunnen dus erg vroeg of erg laat plaatsvinden in verband met de stand van de zon en het ontwijken van de toeristen. We proberen te zorgen voor zoveel mogelijk (keuzes tot) rust en ontspanning. Twijfel je? Stuur ons een berichtje en we kijken gelijk met je mee!

Je krijt ter voorbereiding een hele waslijst toegestuurd, maar de belangrijkste dingen:

 • Spiegelreflexcamera met zoomlens (minimaal 200mm)
 • Voldoende geheugenkaartjes
 • Cameraoplader en minimaal twee accu’s
 • Een externe harde schijf of USB met voldoende geheugen
 • Een laptop met Adobe Photoshop

Kledingbenodigheden die we aanraden voor de reis:

 • Water- en winddichte jas
 • Warme water- winddichte broek
 • Comfertabele schoenen waar je makkelijk op kan lopen (bijvoorbeeld wandelschoenen)
 • Eventueel waterschoenen om in het water te gaan

Ik ben al meer dan 10 keer in IJsland geweest en weet dus precies wat je minimaal op een dag aan moet om het niet koud te hebben. Het is lastig te voorspellen wat het weer zal zijn in IJsland tijdens de reis. Ze zeggen niet voor niets: “if you don’t like the weather just wait five minutes”. We gaan met een reden in juli vanwege het meest stabiele weer dan. De temperatuur schommelt de hele dag rond de 15 graden. Vooral de wind kan echter koud zijn in vergelijking met Nederland. Zie het als altijd een dag aan het strand met de vaaak bijbehorende stevige wind. De fotosessies zullen qua tijd afgestemd worden op het weer. No worries en laat dit je vooral niet tegen houden om je aan te melden!

Er zal twee weken na aanmelding en bevestiging een aanbetaling van zo’n 15% van het totale bedrag verstuurd worden. Na een aantal maanden wordt er pas een factuur verstuurd met de rest van het bedrag. Ook betalen in termijnen is een mogelijkheid!

We willen natuurlijk de prijs zo laag mogelijk houden, zodat het voor zoveel mogelijk verschillende mensen toegankelijk is. Helaas is IJsland een erg duur land om te verblijven, waardoor we genoodzaakt zijn om de prijs ook hoger te doen. We willen natuurlijk jou tijdens de reis wel lekker eten kunnen geven, heerlijk laten slapen en comfortabel laten reizen. Hier besparen we dan ook niet op. Tevens zitten er verscheidende workshops in de fotoreis, waarbij wij als fotografen ons volledig openstellen om je zoveel mogelijk te laten groeien en hebben we veel tijd en geld geïnvesteerd om deze fotoreis tot in de puntjes voor te bereiden.

 • Een belangrijke vraag en iets waar we zeker mee bezig ben geweest. Ik benoem hieronder een paar punten die deze fotoreis onderscheid van andere fotoreizen die nu door andere Nederlandstalige fotografen worden aangeboden.
 • Het is in het prachtige IJsland, waarbij we ook echt het land gaan ontdekken door veel locaties te bezoeken in het zuiden van IJsland met opties om het land beter de verkennen.
 • De fotoreis zal gehouden worden tijdens de zomerperiode, waardoor we hopelijk ook echte zomerse foto’s kunnen maken met de paarse lupines. Daarnaast kan je het typische midnight sun meemaken. Dat betekent dat het nooit echt donker wordt (geen noorderlicht dus helaas) en bijzondere zonsondergangen en zonsopgangen geeft.
 • We houden ontzettend veel fotosessies op wel zeven heel verschillende locaties! Je doet hierbij dus veel praktijkervaring op en komt met fantastisch portfoliomateriaal thuis.
 • De modellen zijn bijna allemaal grote stoeterijen in de IJslandse wereld. Een unieke kans om hun allemaal voor de lens te krijgen.
 • De fotoreis is vooral gericht op het leren vastleggen van de connectie tussen mens en paard. Echter geven we tijdens deze fotoreis ook meermaals de kans om alleen paarden in de prachtige natuur vast te leggen en paarden in actie voor de lens te hebben.
 • Het is een kleine groep van maximaal acht deelnemers die mee gaan. Dit zorgt voor meer persoonlijke aandacht en begeleiding tijdens de reis.
 • De workshops zullen niet alleen gaan over de praktijk of het bewerken van foto’s. We leren je namelijk ook meer over marketing, sales en communicatie met je klanten voor, tijdens en na de fotoreportage.
 • Jikke geeft geen workshops in Nederland over fotografie of bewerken, dus het is een unieke kans om te kijken hoe ze te werk gaat!
nl_BE